Meidän apulaisosastonhoitajamme siirtyi kätilötyöstä eläkkeelle ja tänään juhlimme sitä. Nyyttärimeiningeillä mentiin ja minä tein kakut. Kakkujen kanssa tuli pikkasen kiire ja vähän stressin puolelle meni, että kerkeenkö saada ajoissa valmiiksi.

Aamulla täytin kakut ja sitten olikin jo lähdettävä koululle seuraamaan yleisurheilukilpailuja. Päivä oli kylmä ja tuulinen, mutta mieltä lämmitti mukavasti meidän neidin saama hopeamitali :) Puoli kahden jälkeen lähdin sieltä ja puoli neljältä piti lähteä sinne juhliin. Tekemistä vielä oli: piti värjätä marspaanit ja kaulita päälliset molempiin kakkuihin. Kermat piti vatkata ja pursotella ja sitten vielä lykätä koristeet kakkuun. Noitten marjojen kanssa meni jokunen aika, kun niitä alkoi sinne yksitellen kiinnittelemään. Kaiken sen stressin keskellä sain kuin sainkin kakut valmiiksi ajoissa ja vielä puoli tuntia jäi ittensä ehostamiseen.

Kummassakin kakussa 6 muna pohjat. Kostutus spritellä. Täytteinä mansikkamoussea ja suklaamoussea. Koristeet ovat kaikki marsipaania. Pihlajanmarja idea tuli siitä, kun pöydissä oli pihlajanmarjoita tehdyt koristeet. Kapaloituauva kuvaa kätilötyötä ja noi kutimet sitten harrastusta.

OIKEIN  MUKAVIA ELÄKEPÄIVIÄ HELVILLE :)